Groene stroom als voordeel
De circulaire toekomst is in CUIJK al begonnen
Voordelen <br>voor onze partners
Voordelen <br>voor onze partners
  • © 2023 BECC BV 0

Voordelen
voor onze partners

Afnemers: het mes snijdt aan twee kanten

Een groeiend aantal bedrijven en organisaties is zich bewust van het belang om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Maar hoe? Niet elk productieproces of bedrijfsvoering is eenvoudig om te schakelen naar ‘groen’ werken. Een altijd haalbare stap is overstappen op groene stroom. Door deze van onze centrale te betrekken, heeft u direct een klip en klaar verhaal over uw bijdrage aan een beter milieu. Als kleine organisatie zijn wij in staat om iedere industriële aanvraag persoonlijk te bespreken en met een passende oplossing te komen: economische rendabel, maatschappelijk verantwoord. Wij werken hierbij samen met onze partner De Groene Stroomfabriek.
Stacks Image 103
Stacks Image 107
Stacks Image 105
Stacks Image 109
Stacks Image 111

Leveranciers: betrouwbare Biomassa afname

Wie ervaring heeft met de logistiek van reststromen weet dat alles draait om afspraken en flexibiliteit. De verhouding van opbrengsten en kosten is minstens zo belangrijk als continuïteit van de afname. Dankzij onze ruime opslagcapaciteit en de flexibele productiemogelijkheid is BECC in staat om afname te garanderen. Afspraak is afspraak.
Het milieu stoort zich niet aan landsgrenzen. Daarom zijn onze Duitse en Belgische regio net zo belangrijk voor BECC als de Nederlandse regio. We hanteren alleen onze eigen grens voor de herkomst van biomassa: een straal van 100 kilometer rond Cuijk.
Stacks Image 51
Illustratie: Grondstoffen leggen maximaal 100km af
Met de ondernemers van BECC hebben we sinds de herstart in 2015 een goed lopend partnerschap. Samen werken we aan concepten om het hele industrieterrein van duurzame energie te voorzien.
Peter den Biesen, Algemeen directeur Huismerk Energie

Lokaal: het eerste energie neutrale industrie terrein in Nederland

Wij zijn trots op onze lokale rol die uniek is in Nederland. Onze grondstoffen betrekken wij regionaal en onze energie leveren wij lokaal. Slepen met materialen over de aardbol past niet in het circulaire denken dat bij de opstart van BECC centraal heeft gestaan en dat onze leidraad is gebleven. Om ons circulaire gedachtengoed kracht bij te zetten, doen wij er alles aan om het industrieterrein waar wij gevestigd zijn, energieneutraal te maken. Dat vraagt om visie en lef van de andere bedrijven. De eersten hebben al aangehaakt. We houden u graag op de hoogte van de voortgang.
De weg naar een energie neutraal industrie terrein
Illustratie: De weg naar het eerste energie neutrale industrie terrein
Onze inspanningen zijn mede mogelijk dankzij de ondersteuning van Smart Energy Link (SEL).
Stacks Image 69
Stacks Image 72
Stacks Image 75